Gåvor till anställda

Vill du visa uppskattning till dina anställda med något som de verkligen kommer att tycka om? Konstborgen erbjuder en rad olika alternativ för företagsgåvor som är både minnesvärda och uppskattade. Följande riktlinjer från Skatteverket hjälper dig att förstå vilka gåvor som kan vara skattefria för dina anställda:

 

Julgåva

En julgåva är skattefri om värdet inte överstiger 550 kronor (inklusive moms) inkomståret 2024. Detta gör det möjligt för dig att ge något speciellt utan att belasta dina anställda med skatter.

 

Jubileumsgåva

En jubileumsgåva är skattefri om värdet inte överstiger 1 650 kronor (inklusive moms) för inkomstår 2024. Detta gäller vid företagets 25-, 50-, 75- eller 100-årsjubileum.

 

Minnesgåva

En minnesgåva är skattefri om värdet inte överstiger 15 000 kronor (inklusive moms) och ges vid särskilda tillfällen såsom jämna födelsedagar från 50 år och uppåt, långvarig anställning (minst 20 år), eller vid anställningens upphörande.

 

Vi kan hjälpa till att ordna skräddarsydda upplägg för gåvor, inklusive att skapa en egen portal för era anställda. För mer information och för att diskutera hur vi kan hjälpa till, kontakta Stefan på stefan@konstborgen.se. Låt oss hjälpa dig att visa dina anställda hur mycket de betyder med en gåva som varar.